♫musicjinni

2012_2406 : 7dag : Jan Jambon zet Alexander De Croo schaakmat

video thumbnail
https://twitter.com/StephRumm/status/215308833705295872

Uittreksels uit het verslag van de plenaire vergadering van de Senaat, dinsdag 19 juni 2012 (namiddag zitting)

De heer Alexander De Croo (Open Vld). -- Ik moet zeggen dat dit voor mij een speciaal moment is, niet zozeer omdat het onderwerp toch wel enigszins en niet ongewild met mij verbonden is, maar ook omdat het de eerste keer is dat ik deze assemblee toespreek.

De voorzitster. -- Ik feliciteer u voor uw maidenspeech, mijnheer Decroo.

De heer Karl Vanlouwe (N-VA). -- Nochtans zetelt u toch al twee jaar in de Senaat, mijnheer Decroo?

De heer Bert Anciaux (sp.a). -- Uw voorzitter hebben we zelfs nog niet gehoord, mijnheer Vanlouwe.

De heer Alexander De Croo (Open Vld). -- Toch wel, één keer, geloof ik.

Mevrouw Freya Piryns (Groen). -- Het onderwerp dat we vandaag bespreken vindt de N-VA-voorzitter blijkbaar niet belangrijk genoeg.

De heer Alexander De Croo (Open Vld). -- Blijkbaar heeft mijn maidenspeech alleszins de aandacht aangescherpt, waarvoor dank. (...)

Mij is het er vandaag niet om te doen de voorgaande generaties daarover een verwijt te maken. Ik wil alleen duidelijk maken dat dit politiek probleem geen bagatel is, maar een belangrijke politieke kwestie. Ik vind het dan ook bijzonder stuitend dat collega's die van deze kwestie een belangrijk punt in hun partijprogramma hadden gemaakt, niet hebben deelgenomen aan de werkzaamheden van de commissie voor de Institutionele Aangelegenheden noch aan de plenaire vergadering. Dit dossier heeft meer dan vijftig jaar het politiek leven in ons land verlamd

De heer Karl Vanlouwe (N-VA). -- Mijnheer Decroo, wees eerlijk: het is vandaag de eerste keer sinds u verkozen bent dat u het woord neemt in de plenaire vergadering. U moet toch erkennen dat de leden van de N-VA-fractie intens hebben deelgenomen aan de discussies in de commissie voor de Institutionele Aangelegenheden. U zult vermoedelijk zelfs gezien hebben dat wij de taken onder de leden van onze fractie hebben verdeeld. Tot spijt van wie het benijdt vormt de N-VA nog altijd de grootste fractie in de Senaat en in de Kamer.

De meerderheid heeft de problematiek van BHV op een bepaald ogenblik in clusters opgesplitst. Daarop hebben wij de taken verder verdeeld onder collega Pieters, Broers en mezelf. In de commissieverslagen kunt u zien dat wij veel meer aan de discussies hebben deelgenomen dan de leden van de fractie van Open Vld. Als het gaat over de deelname aan de discussies over dit thema, hebt u volgens mij dan ook geen recht van spreken.

De heer Alexander De Croo (Open Vld). -- Alle respect voor de heer Vanlouwe , maar ik stel vast dat de politieke leiding van zijn partij compleet afwezig gebleven is in dit dossier. Een aantal leden van zijn fractie zijn daarin zeer actief geweest, maar ik vraag mij af waar de heer De Wever gebleven is in dit hele debat. Ik dacht dat het een belangrijk thema was, dat het één van de grote verwezenlijkingen is, en als hij kritiek heeft, had ik die graag in de commissie of vandaag hier gehoord.

De heer Wouter Beke (CD&V). -- Je kan niet tegelijk lijsttrekker zijn in elke gemeente, voortdurend in een bus van stad tot stad rijden om te zeggen: de kracht van de verandering is Bart De Wever, in de 308 gemeenten, de virtuele lijsttrekker in heel Vlaanderen zijn en tezelfdertijd opkomen voor de thema's waarmee je de verkiezingen gewonnen hebt en waarvoor je een mandaat gekregen hebt, namelijk een staatshervorming en Brussel-Halle-Vilvoorde. Die twee zaken kan je niet combineren. Dus begrijp ik dat de lijsttrekker, de grote man van de N-VA, hier vandaag niet is, en ik vraag daar enige clementie voor.

De heer Alexander De Croo (Open Vld). -- Wat de heer Beke zegt, is natuurlijk zeer pertinent. Mijn gemeente hangt ook vol met affiches van de heer De Wever. Ik zou hem willen welkom heten in mijn gemeente, om het debat aan te gaan over de stadskernvernieuwing van Nederbrakel of over het geplande cultureel centrum. Het is echter moeilijk om dat debat te voeren, want de lokale kandidaat is compleet onzichtbaar.

De heer Huub Broers (N-VA). -- Ik pleit schuldig voor de afwezigheid van Bart De Wever. Ik heb destijds altijd voor de affiches van Tindemans, Martens en Leterme gezorgd. Ik heb die populaire aanpak bij de N-VA ingevoerd.


Lees alles : http://senaat.be/crv/draft5-65.html

http://senaat.be/www/?MIval=/index_senate&MENUID=21200&LANG=nl

Bart De Wever was in de Senaat aan het debatteren over BHV.... maar die was gesloten!

20111211 Senaat - Bart De Wever - Plan B van Di Rupo

20111212 Senaat - Bart De Wever (2/3)

2011_1212 De vragen van Bart De Wever (in Senaat) nog steeds onbeantwoord !

20111212 Senaat - Bart De Wever (3/3)

Bart De Wever is overal, in de hemel, op de aarde, en dus ook in de Senaat !

Bart De Wever Vs Marianne Thyssen

20111223 : Bart De Wever in de Senaat : Contractbreuk !!!

20120712 010 2978 Senaat stemt splitsing B H V

Nieuwsberichten Betoging BHV 22 april 2010

2012_0506 : Ring TV : BHV in Kamer en Senaat

7de dag 13-2-2005 BHV debat

het nieuws bart de wever afl 3

20120620 Bart De Wever bezoekt Limburg, voorakkoord CD&V-sp.a

Bart De Wever in het Journaal 08/12/2011

Politieke crisis door BHV (Artsenkrant TV)

Bart De Wever krijgt kusje van Joziena Slegers 2014.

Bart De Wever over ontnemen nationaliteit Belkacem

20120925 Live Debat Bart De Wever & Steven Vandeput.mp4

2012_3105 : Senaat : Bart Laeremans : treuzelende federale overheid ...

Bart De Wever nieuwe burgemeester van Antwerpen

2013 2011 VlaParl : Bart De Wever is ook maar een mens die gewoon ziek kan zijn, hoor.

Commissie BHV

Ontmoetingsdag met Voorzitter Bart De Wever 2012.

Opgemerkte afwezige in de Senaat tijdens bespreking staatshervorming op 19 juni 2012.

Kopstukkendebat Antwerpen: schijnkamp De Wever en Janssens

Bart De Wever te Gent

2012_2509 : UGent1410 : Bart De Wever verontschuldigt zich dan toch voor 't Stad ... ;)

De toekomst van België, volgens De Wever

Babbelbank met Bart De Wever (Berchem 2012)

Disclaimer DMCA