♫musicjinni

Херман Хесе - Играта на стъклени перли 4 част Аудио Книга

video thumbnail
Жанр
Интелектуален (експериментален) роман Образователен роман Съвременен роман (XX век) Съвременна философия (XX-XXI в.) Философия Философски роман


Херман Хесе е роден на 2 юли 1877 г. в град Калв, Швабия, в семейство на християнски мисионери, работили дълго време в Индия. От 1873 г. те живеят в Калв, където работят в издателска къща под ръководството на Херман Гундерт, дядо на Херман Хесе по майчина линия. През 1881 г. семейството на Хесе се премества в Базел, Швейцария, където прекарва пет години, преди да се завърне в Калв.

След като завършва Латинското училище в Гьотинген, през 1891 г. Хесе постъпва в Евангелистката теологична семинария в Маулброн.

На следващата година бяга оттам и е открит в полето ден по-късно. След като през май 1892 г. прави опит за самоубийство, Хесе преминава през няколко лечебни заведения и образователни институции и влиза в тежък конфликт с родителите си. През 1893 г. успява да положи изпит, с който завършва образованието си.

Хесе започва да чиракува в книжарница в Еслинген на Некар, но след три дни напуска. След това, в началото на лятото на 1894 г., започва продължило 14 месеца чиракуване във фабрика за часовници в Калв. През октомври 1895 г. отново се мести и става чирак в книжарница, този път в Тюбинген.
















Можете да слушате също непубликувани книги в ютуб само на ръмбъл в канала ми https://rumble.com/c/Urantia
По е добре да се регистрирате в сайта,за да получавате известия за качванията ми. Слушането е безплатно!
Disclaimer DMCA