♫musicjinni

Катерина Павліченко розповіла, як долучитися до штурмових бригад “Гвардії наступу”

video thumbnail
Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко розповіла, як добровольцям доєднатися до військових частин, які будуть звільняти тимчасово окуповані території України. Йдеться про вісім бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби, набір до яких розпочався лише вчора.

За словами заступниці міністра, процес комплектування передбачає два шляхи подачі заявок: через Центр надання адміністративних послуг в регіонах або онлайн. Охочі можуть обирати спосіб самостійно.

Щоб долучитись онлайн потрібно перейти за посиланням (https://storm.mvs.gov.ua/.ua), вибрати підрозділ і заповнити коротку електронну форму. Якщо доброволець приходить у ЦНАП, там йому запропонують 8 бригад на вибір, відповідно до його бажання та мотивації.

“Кандидати пройдуть військово-лікарську комісію на базі медзакладів системи МВС. Далі на них чекають тестування, зокрема психологічне, спеціальна перевірка та фізичні випробування. Тільки після цього вони розпочнуть навчання та злагодження, щоб згодом виконувати бойові завдання”, – зазначила Катерина Павліченко.

Вона також підкреслила, що укомплектовуються бригади винятково з добровольців. Не варто плутати це з мобілізацією.

Ядро нових бригад уже складають військовослужбовці і поліцейські, які мають значний бойовий досвід та знають, як нести службу на передовій.

Нагадаємо, МВС посилює українські сили оборони. Для цього було розпочато формування кількох додаткових бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби, які будуть виконувати бойові завдання з ведення наступальних дій і звільнення усіх окупованих територій.
_________________________________________________
Facebook: https://www.facebook.com/mvs.gov.ua
Telegram: https://t.me/mvs_ukraine
Сайт: https://mvs.gov.ua/
Twitter: https://twitter.com/mvs_ua
Disclaimer DMCA