♫musicjinni

ŞOK KULİS BİLGİSİ! UYKULARIM KAÇIYOR! SEÇİM SONRASI DOLAR KURU UYARISI! YÜKŞELİŞE İZİN Mİ GELİYOR?

video thumbnail
Ferit Atay soruyor, Rubil Gökdemir ve Elif Gökdemir cevaplıyor.

Seçim sonrası dolar kuru gerçekleri...

Kredi kartlarındaki nakit avans kısıtlaması kalktı
Konut kredileri ve KOBİ ihracat kredileri menkul kıymet tesisi kapsamından çıkarıldı.

Merkez'in gözü bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredilerinde
Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu’nda bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinin cari açık üzerindeki etkisine dikkat çekilerek bu yıl ilk çeyrekte hızla artan bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinin yakından takip edildiğine işaret edildi.

Kredi kartı nakit avans kararının perde arkası ortaya çıktı
Merkez Bankası, kredi kartı nakit avans çekimini kaldırmış ardından bu kararı iptal edip kredi kartı nakit avans kullanımlarında bir sıkıntı bulunmadığını ifade etmişti.

Merkez Bankası kredi kartları ile nakit avans çekimi dahil bir süre önce kredilere getirdiği kısıtlamaların bazılarını kaldırdı. Bankalara talimat gönderen Merkez Bankası, menkul kıymet tesisi zorunluluğunu, kredi kartı ile nakit avans, kuyum harcamaları, konut kredileri ve KOBİ ihracat kredileri için kaldırdı.

Merkez Bankası’nın kredi kısıtlamasına yönelik aldığı tedbirlerin piyasada ve vatandaşlarda tedirginlik yaratması üzerine yeni bir adım atılarak, tedbirler gevşetildi.

Merkez Bankası’ndan bugün bankalara gönderilen talimatta kredi kısıtlamasıyla ilgili üç alanda önemli değişiklik yapıldı.

Buna göre bireysel ve kurumsal kredi kartı kullanımında, akit avans çekiminde menkul kıymet tesisi zorunluluğunu kaldırdı. Aynı şekilde kredi kartı ile kuyum harcamalarında da tedbire gerek olmadığı vurgulandı.

Kredi büyümesindeki tesis zorunluluğu da gevşedi
Öte yandan Merkez Bankası, bankalara kredilerindeki büyüme oranına göre kademeli olarak getirdiği ek menkul kıymet tesisi zorunluluğunda yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre konut kredileri ek menkul kıymet tesisi kapsamı dışında bırakıldı.

Yanı sıra KOBİ’lere kullandırılan ihracat kredileri de menkul kıymet tesisi kapsamından çıkarıldı.

Merkez'in gözü bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredilerinde
Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu’nda bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinin cari açık üzerindeki etkisine dikkat çekilerek bu yıl ilk çeyrekte hızla artan bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinin yakından takip edildiğine işaret edildi.

Merkez Bankası, yılın ilk Finansal İstikrar Raporu’nu açıkladı. Raporda Liralaşma Stratejisi çerçevesinde kamu, hanehalkı, reel sektör ve bankacılık sektörünün bilançolarında TL ağırlığının arttığına işaret edilirken bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredisindeki yükselişe dikkat çekildi. Raporda, “Bireysel kredilerin, hanehalkı mal ve hizmet talebine etkisi nedeniyle, cari dengeyle yakın bir ilişkisi bulunmaktadır. Bu kapsamda, ihtiyaç kredisi ve BKK kullanımlarının cari denge üzerindeki etkisi yakından takip edilmektedir” denildi.

Altın Gümüş Borsa Bitcoin fiyatları sondakika gelişmeleri..

Yellen'dan 1 Haziran uyarısı: Nakit sıkıntısı çekilebilir
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 1 Haziran'a kadar artırılmaması veya askıya alınmaması halinde ülkenin nakit sıkıntısı çekebileceğini söyledi.

Bu programda yatırım tavsiyesi verilmemektedir..

Ayrıcalıklardan yararlanmak için ailemize 'KATIL'ın:
https://www.youtube.com/channel/UCE3qm63AUbigSDVqEEePW4A/join

Desteğiniz için: Patreon: https://www.patreon.com/zankatv
Kanalımıza abone olmayı unutmayın: https://www.youtube.com/channel/UCE3qm63AUbigSDVqEEePW4A
Twitter: https://twitter.com/zankamedya
Instagram: https://www.instagram.com/zankamedya/...
Facebook: Zanka Medya
Web: https://www.zanka.com.tr/

#seçim2023 #erdoğan #dolar #kredi #nakitavans #kemalkılıçdaroğlu #muharremince #meralakşener #alibabacan #milletittifakı #devletbahçeli #aliyeşildağ #muhammedyakut #sedatpeker #erdoğan #sarallar #melihgökçek #sondakika #deridevlet #mehmetağar #derindevlet #devlet #süleymansoylu #haber #ifsa #mügeanlı #okşan #sondurum #dolar #haber #binaliyıldırım #seçim #anket #cemuzan

DİKKAT! SEÇİME RUS DARBESİ! KASET VE İFŞALARIN PERDE ARKASI! DOLAR 22,57 TL’Yİ GÖRDÜ! NELER OLUYOR?

TARİHİN EN YÜKSEK ORANLARI! PİYASALARDA İKİNCİ TUR ETKİSİ BAŞLADI! BORSA DEVRE KESTİ! DOLAR YÜKSELDİ

SİNAN OĞAN: BÜYÜK SÜRPRİZ GELİYOR! GÖRECEKSİNİZ ÇEKİLECEKLER! ERDOĞAN KAYBEDECEK VE İKİ YIL SONRA...

KARAR VERİLDİ! SEÇİM SONUCUNU AÇIKLIYORUM! İŞTE KAZANAN ADAY! OLAĞANÜSTÜ OLAYLAR OLACAK!

Disclaimer DMCA