♫musicjinni

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παναθηναϊκός 3-1 (2000-2001)

video thumbnail
Ο Παναθηναϊκός κοιτά στα μάτια την ομάδα πρότυπο της εποχής, αναγκάζοντας τον Sir Alex Ferguson να δηλώσει πως ο ΠΑΟ είναι η καλύτερη ομάδα που αγωνίστηκε στο Old Trafford.

Στο ρόστερ μας ανήκαν τότε, μεταξύ άλλων, οι: Κώστας Χαλκιάς, Τάκης Φύσσας, Γιαν Μικάλσεν, Ρενέ Χένρικσεν, Γιάννης Γκούμας, Λεωνίδας Βόκολος, Σωτήρης Κυργιάκος, Ντάνιελ Σάριτς, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Πάουλο Σόουζα, Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, Μπλένταρ Κόλα, Γκόραν Βλάοβιτς, Νίκος Λυμπερόπουλος, Κριστόφ Βαζέχα, Γιώργος Νασσιόπουλος και Φερνάντο Γκαλέτο.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ο Παναθηναϊκός έχασε πλήθος ευκαιριών αλλά σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα Μπαρτέζ, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και διαιτησία επιπέδου Σούπερ Λίγδας και επόπτες από αυτούς που διορίζει ο φαταούλ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ευρωπαϊκή περιπέτεια εκείνης της χρονιάς (με highlight το 3-1 επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ) αποτέλεσε το εφαλτήριο για μία επιπλέον μαγική διετία, με το τον Παναθηναϊκό να φτάνει πρώτα στους 8 του Champions League το 2002 και το 2003 στους 8 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Manchester United - Panathinaikos 3-1
Disclaimer DMCA