♫musicjinni

ŞOVKÜTERİ'ye çizdiğim 2020 - 2021 kapak karikatürleri ve hikayeleri | | Çizim - Karikatür - Mizah

video thumbnail
Kaliteli mizah yapmak da o kaliteyi anlamak da emek ve zeka işidir. Mizah vizyonu dar olan biri maymunun açıkta kalmış kıçına gülerken, bizler o göte belgesel çekeriz.

Az sonra, Şovküteri (Joker Abdul) mizah dergimize çizdiğim en iyi kapak karikatürlerini göreceksiniz. Tabi ki, kime göre en iyi? TOP10 listesindeki sıralamayı, Şovküteri’nin satışta olduğu DERGİLİK uygulamasındaki indirilme sayılarına göre belirledik.

O halde karikatür şovu için, 10’dan geriye saymaya başlayalım.

10 numara
10 numarada, ihanete uğramışlara ya da asla ihanete uğramam diyenlere özel bir karikatürüm var.

Bu karikatür, “Her aşk bir gün don bulur ve o don muhtemelen sana ait değildir.” sözümden hareket alarak çizdiğim bir kare. Donun, sana ait olmama durumu anlaşılacağı üzere ihanettir; ancak, donun karşı cinse ait olması hem ihanet hem de kalan ömrünü, “Ulan benim neyim eksikti de kendi cinsini tercih etti?” sorgulaması ile geçireceğine delalettir.

9 numara
9 numarada, Avustralya’da çıkan orman yangınlarında dünyadan gelen yardım tekliflerini reddederek 1 miyardan fazla hayvanın ölümüne sebep olan Başbakan Scott’a, dünyaca ünlü kötü karakter Joker’den ironik bir gönderme yer alıyor. Ben bu karikatürü çizdiğimde telef olan hayvan sayısı, henüz 1 milyon ile telaffuz ediliyordu, sonra koptu gitti. K*til p*z*v*nk.

8 numara
8 numara bir skandalın hikayesidir aslında. Bildiğiniz üzere Jennifer Lopez ülkemizde bir konser verdi. Bilet fiyatlarına bakınca sanırsın ki, hatun konser yerine bilet alana verdi. Ayakta 7.000, locada 50 bin TL idi, izleme bedeli. Sağ olsun sol bacağını açtı da parayı basan hayranları bir ohh çektiler. Yoksa para boşa gidecekti.

7 numara
Yedi numarada, tecrübe yenilmiş kazıkların bileşkesidir gerçeğinden yola çıkarak çizdiğim, “Hoş geldin 2020” temalı karikatürüm mevcut. “Fazla söze ne hacet” ya da “Sen sus kazıklar konuşsun” sözünü sapına budağına kadar hak eden bir çizim…

6 numara
6 numarada klasiklerden bir dünya geleneği yer alıyor. Yeni yıl geldiğinde uğur getirdiğine inanılan ve ebatları ufaldıkça fiyatı artan o muhteşem bez parçası; yani içimizdeki ahenkli ton, kırmızı don.

5 numara
5 numaranın tahtına, kuruluşumuzun ilk yıl dönümüne özel, araba verdiğimizin resmi kanıtı olan karikatürüm oturdu. Evet, yanlış duymadınız; ilk yıl dönümümüz şerefine hiçbir mizah dergisinin yapmadığını yaptık ve araba verdik. İşte, o kare.

4 numara
4 numara, “Ne umuyorduk, ne bulduk” dedirten durum komedisinden ibaret.

İşte, 2019-2020 takvim yılında en çok rağbet gören ve beğenilen TOP3 kapak esprisi…

3 numara
Listemizin 3 numarasında, sinekten yağ çıkarma gayreti ile Korona salgınını fırsat bilip, bilenin bilmeyenin konuştuğu kimi bilim insanları ile popüler olma sevdası ile demeç verenlerin cüzdanına göz dikmiş yayın organları yer alıyor. Madem Allah ağız vermiş, maksat muhabbet olsun, bilen bilmeyen konuşsun; biz kulaklarımızı tıkarız, siz rahat olun!

2 numara
Geldik iki numaraya. İki numarada, “Ne anlatırsanız anlatın; kap derinliğince alır, gerisi dışarıda kalır” iddiamın doğruluğunun en müspet kanıtı bulunuyor. Hele de bilim insanı isen; “Beni bir sen anladın, sen de yanlış anladın” diye gel de sitem etme.

1 numara
Veee… 1 numarada, Korona gündeminin en makul ve esaslı gerçeği yer alıyor. Şükredip, “Allah daha beterinden esirgesin!” demekten başka bir şey gelmez elimizden. Kulağımızın arkasını da kaybettik, tek korkumuz gerimizden.

Kalemine ve mizah gücüne sağlık diyenlerin beğenip paylaşması, abone olması, bildirim çanını aktif etmesi, öpücük yollaması, makas alması, selam vermesi ve yorum bölümüne 3-5 kelam etmesi özel ricamdır. Gülümsemeyi ihmal etmeyin, tüm güzellikleri bölüşelim daima görüşelim, hoşça kalın...

ŞOVKÜTERİ (Joker Abdul) Mizah Dergisi'ni indirmek için, TIKLAYIN: https://dergilik.com.tr

ETİKETLER:
çizim, çizimler, çizim okulu, çizim mektebi, çizimlerim, çizim videoları, çizim dersleri, çizim kolay, kolay çizim, çizim tableti, çizim karakalem, çizim yağlıboya, çizim suluboya, çizim teknikleri, karikatür çizimi, karikatür nasıl çizilir, karikatür çizim tekniği, karikatür çizimleri, karikatür çizimi kolay, karikatür okulu, komik videolar, eğlenceli videolar, çizim dersi videoları, karikatür hikayeleri, karikatürler, mizah videoları, mizah delisi, komedi, karikatür tekniği

#çizim #mizah #karikatür

~Boş derslerde yapabileceğiniz resimler/ #soft #videos

Çöp adam çizimi bu resmi yapmak çok zor

OKULAR BAŞLADIĞI İÇİN SINIFLARA GÖRE KALEMLER

ŞOVKÜTERİ'ye çizdiğim 2020 - 2021 kapak karikatürleri ve hikayeleri | | Çizim - Karikatür - Mizah

Korona Virüs'e özel kaleme aldığım, 10 maddede vebanın yeni nesil tarifi | Çizim - Karikatür - Mizah

Öğrencilerimiz ile İmgesel Çizim Çalıştık | ZOOM

Disclaimer DMCA