♫musicjinni

En İyi Film Oscarları | Oscar Ödülleri 1929-2023

video thumbnail
Oscar Ödülleri, Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS) tarafından her yıl sinema endüstrisindeki başarıları kutlamak için verilen prestijli ödüllerdir. İlk kez 1929 yılında verilen bu ödüller, sinemada başarıları ödüllendirmek için düzenlenir ve Hollywood'da yılın en iyilerinin seçildiği bir etkinlik olan "Oscar Gecesi'nde sahiplerini bulur. İşte Oscar Ödülleri hakkında bazı bilgiler:
En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi özgün senaryo, en iyi uyarlama senaryo, en iyi animasyon, en iyi yabancı dilde film, en iyi belgesel gibi birçok kategoride Oscar Ödülleri verilir.

Ödüller, oyuncular, yönetmenler, senaristler, yapımcılar ve diğer sinema profesyonelleri tarafından verilir.

Oscar heykelciği, altın kaplama bronz bir erkek figürünü temsil eder. Heykelciğin boyu 34 cm'dir ve ağırlığı yaklaşık 3.8 kg'dır.
Oscar Ödülleri, birçok ülkede canlı olarak yayınlanır ve milyonlarca insan tarafından izlenir.

Bazı ünlüler Oscar kazanmak için yıllarca çalışır ve bir Oscar kazanmak, bir aktör veya yönetmen için kariyerindeki en büyük başarılardan biri olarak kabul edilir.

Oscar Ödülleri, sinema endüstrisi için bir prestij işareti olarak kabul edilir ve kazananlar sinema tarihinin en büyük isimleri arasında yer alırlar.

Bugüne kadar Oscar kazanmış bütün filmler.


Abone olmayı unutmayın:bit.ly/3i3Qaz8

"Arthur Vyncke - Nightlapse" is under a Creative Commons (CC BY-SA 3.0) license.
https://creativecommons.org/licenses/...
https://soundcloud.com/arthurvost
Music powered by BreakingCopyright: • 🚔 Car Driving (Ro...

Not: Bu kanalda paylaşılan tüm içerikler tamamen eğlence amaçlıdır. İçeriklerin doğruluk ve güncellik konusunda çeşitli kaynaklarla hazırlandığını ancak kesinlikle herhangi bir garanti veya taahhütte bulunulmadığı açıkça beyan edilir. Kanal Sahibi, izleyicilerin bu içerikleri kendi takdirlerine göre kullanmasından ve içerikler nedeniyle doğabilecek herhangi bir zarar veya kayıptan sorumlu değildir.

En İyi Film Oscarları | Oscar Ödülleri 1929-2023

İşte O Tarihi An! The Godfather’ın 50. Yılı İçin Ustalar Oscar Sahnesinde!

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OSCAR ÖDÜLÜ KAZANAN TÜM ERKEK OYUNCULAR

Disclaimer DMCA