♫musicjinni

Η πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης & υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη «Έτσι Απλά» με το Γιώργο Πετρή

video thumbnail
#ΕτσιΑπλαΜεΤοΓιωργοΠετρη #ΠΑΣΟΚ #PASOK #ΜιλέναΑποστολάκη #MilenaApostolaki #Β1ΒόρειοςΤομέαςΑθηνών #interview #radio #etsiapla #etsiaplaradioshow #ΓιώργοςΠετρής #πασοκ #pasok #ΑλέξηςΓεωργούλης #ΣΥΡΙΖΑ #Ευρωβουλευτής #ALEXISGEORGOULIS #ΚαλάθιΝοικοκυριού #εκλογές #εκλογές2023

Την εν ενέργεια Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) η οποία έχει διατελέσει υφυπουργός Ανάπτυξης και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τώρα υποψήφια βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, φιλοξενούσε σήμερα 19/04/23 η εκπομπή «Έτσι Απλά» στον Λαμία FM1 96,2 και ο Γιώργος Πετρής.

Συνομιλήσαμε μαζί της για την υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη, για την εθνική στρατηγική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνω στις ευάλωτες ομάδες, για το καλάθι του νοικοκυριού, για το εάν βλέπει να υπάρχει σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης, για τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, για το εάν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα…

Μιλένα Αποστολάκη

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι Ελληνίδα πολιτικός, δικηγόρος, πρώην βουλευτής Β΄ Αθήνας και εν ενέργεια Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ). Έχει διατελέσει υφυπουργός Ανάπτυξης (2000-2001) και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2010-2011).

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Κατάγεται από την Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνης. Φοίτησε στο Αρσάκειο Ψυχικού. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Έχει εργαστεί στη Νομική Υπηρεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας (από το 1989), σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ουάσινγκτον (Fried Frank Harris Shriver & Jacobson) και στο Νομικό Γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1995). Διετέλεσε Ειδική Συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τον Απρίλιο του 2022 έγινε Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ).

Πολιτική πορεία

Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2005 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθήνας στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Από τις 13 Απριλίου 2000 έως τις 24 Οκτωβρίου 2001 ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι τις 17 Ιουνίου 2011 ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Την 1η Νοεμβρίου 2011 παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς διαφώνησε με την πρόθεση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κρίση χρέους.

Το 2012 είχε εισηγηθεί στην Βουλή τον ισχύοντα νόμο 4039/12 που αφορούσε τα αδέσποτα και τα δεσπόζοντα ζώα συντροφιάς ο οποίος επαρκεί και κατά επέκταση συντελεί αποτελεσματικά στην εξέλιξη της φιλοζωικής κοινότητας και των σχετικών ζητημάτων.

Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 21 Μάιου είναι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον βόρειο τομέα Αθηνών

Αρθρογραφεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Η πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης & υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη «Έτσι Απλά» με το Γιώργο Πετρή

Disclaimer DMCA