♫musicjinni

DK Kukumberg Roman 30.01.2015

video thumbnail
Zákrok hráče Romana Kukumberga na protihráče Karola Korima z utkání ČSOB Pojišťovna Pardubice - Mountfield HK, který byl předsedou disciplinární komise ELH řešen na základě zápisu o utkání, kdy byl hráči Kukumbergovi uložen rozhodčími utkání Martinem Franěm a Vladimírem Pešinou trest ve hře za Zásah do oblasti hlavy a krku.
Na základě provedení dokazování videozáznamem předmětné situace předseda Disciplinární komise ELH shledal, že Kukumberg vedl svůj zákrok na protihráče v držení kotouče. V předmětné situaci Roman Kukumberg nevedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti, před zákrokem se neodrazil na bruslích, aby dosáhl jeho vyšší intenzity, pouze se v poslední chvíli na bruslích napřímil, v důsledku čehož došlo k zásahu oblasti hlavy a krku protihráče Korima. Na Kukumbergovu obhajobu však předseda Disciplinární komise ELH shledal, že Korim nebyl na možný střet dostatečně připraven, přestože tento byl avizován Kukumbergovým pohybem dlouho dopředu, a nebyl tak připraven bránit se zákroku v souladu s pravidly ledního hokeje. Těsně před zákrokem se pak Korim vlastním přičiněním dostal při odehrávání kotouče do záklonu, čímž naprosto minimalizoval možnost své vlastní obrany před zákrokem tělem ze strany Hráče. Přímým důsledkem zákroku navíc nebylo zranění protihráče, jehož vinou by utkání nedokončil.
Z uvedených důvodů předseda Disciplinární komise ELH dospěl k závěru, že se hráč Roman Kukumberg nedopustil přestupku ve smyslu Disciplinárního řádu ELH a tudíž se disciplinární řízení s hráčem zastavuje. (zdroj videa: BPA Sport Marketing)

DK Kukumberg Roman 30.01.2015

Disclaimer DMCA