♫musicjinni

Ard van Peppen over Roda JC-FC Groningen

video thumbnail
Roda JC heeft zondag één punt gepakt in het thuisduel tegen FC Groningen. Beide ploegen wisten niet te scoren: eindstand 0-0.

Subtopper FC Groningen had niet veel in te brengen in Kerkrade. Pas in de tweede helft wist Groningen enkele goede kansen te creëeren.

Roda was vanaf het begin van de wedstrijd aanvallend en in de eerste helft het dichtst bij een goal. Spits Richmond Boakye kon na een half uur spelen een voorzet van Tom van Hyfte niet verzilveren met een kopbal.

Pas in de slotfase werd Roda een stuk sterker en werd FC Groningen meer onder druk gezet. Een poging van Faik tegen het einde om toch meer uit het duel te slepen bleef zonder resultaat.

Roda-trainer Darije Kalezic toonde zich achteraf tevreden met het gelijkspel tegen de nummer 4. Roda staat veertiende en houdt vijf punten afstand tot de plekken die nacompetitie betekenen.

Wedstrijdverslag FC Gulpen - Roda JC 0-26