♫musicjinni

Παναθηναϊκός - Μάντσεστερ 1-1 2000-2001 Γκολάρα Γιούρκα

video thumbnail
Η γκολάρα του Γιούρκα Σεϊταρίδη και η άδικη ισοφάριση του Σκόουλς. Όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον είπε "who is this Giourkas".
Η αυγή της 7ης Μαρτίου 2001 ξημέρωνε μία σπουδαία ημέρα για την ιστορία του Τριφυλλιού. Οι «μπέμπηδες» του Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον ήρθαν στη Λεωφόρο για να αναμετρηθούν με τον Παναθηναϊκού του Γιούρκα Σεϊταρίδη, του Άγγελου Μπασινά, του Γκόραν Βλάοβιτς, του Νίκου του Λυμπερόπουλου και των υπολοίπων αστέρων.
Το παιχνίδι ήταν το προτελευταίο της Β' φάσης των ομίλων (Τop 16). Εκτός του Παναθηναϊκού και της Μάντσεστερ στον Ε' όμιλο ήταν η Βαλένθια και η Στουρμ Γκρατς. Για να βρεθεί στους 16 το Τριφύλλι είχε πρώτα αποκλείσει τη Γιουβέντους και το Αμβούργο!

Το Greenzone θυμάται μία από τις (πολλές) σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού...

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι στο παιχνίδι και άξιζαν τη νίκη. Μία, όμως, άτυχη στιγμή αδράνειας στο 92', καθώς και η βοήθεια της διαιτησίας, έφεραν το τελικό 1-1. Η ισοπαλία ήταν και η «ταφόπλακα» των ονείρων για μία ακόμα καλύτερη πορεία. Δεν υπήρχε όμως απογοήτευση, μόνο παρατεταμένο χειροκρότημα. Οι παίχτες του Στράτου Αποστολάκη (αντικατέστησε στα μισά της σεζόν τον Άγγελο Αναστασιάδη) έκαναν περήφανη όλη τη χώρα, δίδαξαν τι θα πει πορεία στην Ευρώπη και ανέδειξαν --έστω και έμμεσα- το φλέγον ζήτημα της «παράγκας», που τους στερούσε τις εγχώριες επιτυχίες.
Το σκορ άνοιξε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στο 25' με βολίδα από μακρινή απόσταση που τίναξε τα δίχτυα του Φαμπιάν Μπαρτέζ. Ήταν η παρθενική εμφάνιση του Έλληνα μπακ σε ευρωπαϊκό αγώνα και πριν την έναρξη του ματς, μόλις πήρε στα χέρια του τις συνθέσεις ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 1999 σερ Άλεξ Φέργκιουσον ρωτούσε "Who is this Giourkas?". O Σεϊταρίδης, μάλιστα, ήταν αυτός που είχε κερδίσει και το φάουλ από το οποίο ξεκίνησε η φάση του γκολ και η απόδοσή του έδωσαν τις απαντήσεις στον σκοτσέζο προπονητή.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.greenzone.gr/2012/03/73-panathinaikos-who-is-this.html#ixzz1ooqr7RsJ

Παναθηναϊκός - Μάντσεστερ 1-1 2000-2001 Γκολάρα Γιούρκα

Disclaimer DMCA