♫musicjinni

Танк T 72 проти M1A1 Abrams "Буря в пустелі"

video thumbnail
Детальніше: http://t.co/oEbg6mucUi
Шокуючі факти про Росію: http://t.co/iW8LVNyjd1
УРАЖЕННЯ РОСІЙСЬКОЇ АРМІЇ: http://t.co/PKKZAsxMeP

Свою назву новий танк отримав на честь генерала Абрамса, колишнього головнокомандувача американських військ у В'єтнамі. Коли у вересні 1970 року розпочалися роботи над новим танком, Абрамс, який обіймав посаду начальника штабу сухопутних військ, особисто керував здійсненням проекту щодо його створення.
Спеціально освічена група армійських експертів сформулювала вимоги до нового танка, які були передані фірмам "Крайслер" та "Дженерал моторc". У 1973 році з ними були укладені контракти, що передбачають створення на конкурентній основі досвідчених зразків танка ХМ1. Після всебічних випробувань у 1976 році було обрано зразок фірми "Крайслер" (рис. 1), і вона приступила до його повномасштабної розробки.
Перший серійний танк М1 "Абрамс" був випущений у лютому 1980 на армійському танковому заводі в м. Лаймі (штат Огайо). Його виробництво також здійснюється на танковому заводі в Детройті, що належить корпорації "Дженерал дайнемікс". 1982 року вона придбала відділення фірми "Крайслер", яке займалося створенням цього танка.
М1 "Абрамс" - перший американський танк, розроблений після Другої світової війни повністю відповідно до нової концепції. За прогнозами фахівців, він залишиться провідним до кінця століття.
"Абрамс" є найдорожчим танком сучасності. Максимальна швидкість по шосе досягає 72 км/год, ґрунтовій дорозі - 50 км/год, що вище, ніж у М60А3.

Танк T 72 проти M1A1 Abrams "Буря в пустелі"

US Army M1A2 Abrams tanks in the Egyptian desert during a live-fire exercise.

Бронетехника США в Ираке - US tanks in Iraq

Ирак меняет старые "Абрамсы" на новые Т-90С

Абрамс. Лучший танк в мире?

Первая притирка американских танков в Европе. "M1A2 Abrams" в Польше. "M1A2 Abrams" in Poland.

Disclaimer DMCA